Program

Om inte annat anges börjar programmet fredag kväll med vespermässa kl 17.30, följt av kvällsmat ca 18.30. Den avslutas i och med söndagens lunch.

Anmälan gäller först sedan anmälningsavgift betalats: 400 kr till bankgiro 228-6847 (dras sedan av reträttpriset, men återbetalas inte vid återbud). (Obs! gäller ej KPN kurser då anmälan och anmälningsavgift sker via dem) Vi ber er kontrollera att det finns plats per telefon innan ni betalar in anmälningsavgiften. Glöm inte att skriva ditt namn och datum för reträtten. Avdrag för enstaka måltider eller övernattningar kan normalt inte göras.

 ________________________________________________________________________________________________

Kurs

 6-8/12 2019

Kärleken förvandlar människan till det hon älskar 

Katarina av Siena

I denna kurs betraktar vi Katarina av Sienas innehållsrika liv och låter oss inspireras av den rika undervisning hon förmedlar genom sina texter, så fulla av målande bildspråk och andligt djup. Hon är ett av våra dominikanska helgon, mystiker och Kyrkolärare, och en mycket fascinerande person. Vi får upptäcka hennes budskap som har hållit genom århundradena, och som har brinnande aktualitet än idag.


Kostnad: 2000 kr, varav anmälningsavgift: 500 kr (som ej återbetalas vid avbokning)
Student: 1000 kr
Kursledare: Sr Katarina OP
Info: bokningar@roglekloster.se
Anmälan:https://www.roglekloster.se/besok/bokning/

_____________________________________________

Hans ljus nu strålar i vår natt,

och mörkret skingras av hans makt,

halleluja!

Julfirande 23 – 26 december

Välkommen att fira julens mysterium med vacker liturgi och gemenskap. Gästhemmet öppnar den 23 december på eftermiddagen och stänger Annandagen efter lunch.

Julen är en särskild tid för gemenskap och därför har vi inte tystnad i matsalen. Gästerna hjälper till med enkla praktiska tjänster, som disk eller potatisskalning, allt efter förmåga förstås. Vi serverar god, men enkel julmat utan överflöd.

Julvakan firas klockan 22.00 på julafton. Vi kommer då att göra en resa genom Skriften och se hur Guds frälsningsverk tar form redan från skapelsens begynnelse. Redan från bibelns första sidor kan vi ana konturerna av honom som skall komma för att ”krossa ormens huvud”…

I den judiska traditionen har man en sed att göra ”halsband” av skriftens ord, det vill säga man trär bibelord och verser på en ”tråd”, och denna tråd är ett särskilda tema. Rabbinerna säger att när de troende samlas för att meditera skriften på detta sätt, då är Guds närvaro mitt ibland dem.

Det är ett sådant ”halsband” vi skall göra, av böner, ord och toner.

Ordet som blir kött denna natt, är samma Ord som Gud uttalat från begynnelsen när han skapade världen. Vi firar detta Ord som bryter in i våra liv och lyser upp vårt mörker. Och vi tillber honom vars ansikte alla jordens folk genom historien längtat att få skåda.

Broder Pierre-Andre Mauduit O.P. kommer att vara med oss dessa dagar.

Kostnad: 700 kr per dygn.
Anmälan: bokningar@roglekloster.se
Anmälningsavgift: 600 kr (återbetalas ej)