Hitta hit

Klostret ligger ungefär 1 mil öster om Lund.

Med tåg:

Närmaste tågstation är Lund C. Sedan vidare med buss (se nedan).

Med buss:

Alternativ A
Buss 166 från Lund C till Södra Sandby busstation (ändstationen). Byte till buss 175 mot Dalby. Hållplats Röglevägen.

Följ skylten mot Rögle kloster på bilvägen rakt fram cirka en kilometer. Därefter ny skylt mot Rögle kloster till höger in på en privat grusväg. Du är framme efter 100 meter.

OBS! linje 175 går relativt sällan. På lördagar och söndagar måste bussen dessutom förbeställas minst två timmar i förväg på telefon 0771-77 44 99.

Alternativ B
Buss 160 från Lund C mot Dalby. Byte till buss 175 mot Södra Sandby. Hållplats Röglevägen. Därefter gå som i alternativ A.

Alternativ C
Om du tycker om en långpromenad på ungefär 40 minuter kan du välja mellan de två följande alternativ. Fördelen med denna väg är att buss 166 mot Södra Sandby går ofta.

1. Stig av hållplats BLÅVINGEVÄGEN

Stigen och grusvägen kan vara lite leriga. Därmed passar det dig om du har ryggsäck eller handväska. Har du lätt väska med hjul kan du se längre ner alternativ genom ALMBACKSVÄGEN.

Följ BLÅVINGEVÄGEN, som börjar just vid hållplatsen, uppåt till den tar slut. Fortsätt rakt fram några meter, via en gångväg, till samma väg som nu byter namn och heter FJÄRILSVÄGEN. Fortsätt rakt fram på den. När den är slut tar man till höger på ASSARHUSAVÄGEN, 50-100 meter. Sedan till vänster på en GRUSVÄG, förbi en GÅRD med hästar och hästbanor, märkt GÅRD MED HÄSTAR på kartan. 100 meter efter hästgården kommer man till en T-korsning.

Sväng till HÖGER i T-korsningen. Gå cirka 100 meter. Vid den gröna skylten med ”Rögle kloster” tar du till vänster på häst- och gångvägen som löper längs med åkern och ett litet vattendrag in i skogen. OBS! Denna är tidvis mycket lerig. Vägen leder över en ås och mynnar ut mitt emot RÖGLE DAMMAR. Tag stigen till vänster och du kommer ut på RÖGLEVÄGEN ca 250 meter från klostrets infart på vänster sida (skyltat).

Om du gillar pilgrimsvandring, och vädret är vackert, blir den här promenaden en fin början på vistelsen.

Skriv ut denna vägbeskrivning och ha den med dig när du går!

2. Stig av hållplats ALMBACKSVÄGEN

För dig som har en lätt väska med hjul och kan tänka dig gå en ca 3km lång asfalterad stig varav första halvan går upp, gör så här:

Bli kvar på samma sidan av bussvägen och fortsätt med att gå på cykelvägen upp till Röglevägen (ca 2km), sedan till höger på Röglevägen ner mot Rögle dammar. Efter ca 1 km ser du skylten Rögle kloster till höger.

För busstider se Skånetrafiken eller ring dem: 0771-77 77 77.

Med taxi:

Alternativet till bussen är att ta en taxi från Lund C. Om du mailar eller skriver till oss på din bokningsförfrågan kan vi tipsa om det för närvarande billigaste bolaget. Det kostar fn ca 250 kr.

GPS:  Rögle kloster 224

55.697080, 13.332445
55°41’49.5″N 13°19’56.8″E


Visa större karta